Arvolista Oy

  • Arvolista Oy on Facebook

Paneelit

Valmiiksi pintakäsitellyt paneelit soveltuvat asuinhuoneistojen katto- ja seinäpanelointiin. Peittomaalatut paneelit soveltuvat myös kosteiden tilojen kattopanelointiin.Löylyhuoneisiin käytetään vain saunasuojattuja tuotteita!

Peittomaalatut tuotteet kosteissa tiloissa:  Käsittele sahauspinnat umpeen, kosteudenkestävyys taataan vain ehjälle pinnalle. Esim. ilmanvaihtoventtiilin läpiviennit jne. Kosteudenkestävyys kattaa tuotteen, joka on asennettu ohjeen mukaan. 
 

Valikoimastamme löytyvät profiilit STP, STS, Helmipaneeli, valeponttipaneeli STV ja STP sekä leveä höylähirsipaneeli. Lyhenteiden selitykset löytyvät mm. Puuinfon sivuilta: 
http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/Hyv%C3%A4%20tiet%C3%A4%C3%A4%20puusta%20WEB.pdf

Kysy lisätietoja tuotteistamme ja niiden soveltuvuudesta Sinun kohteeseesi jälleenmyyjiltämme. 

Tuotteen menekkikaavat, pieni hukka mukaanluettuna:

15x95 - > neliöt x 12 = tarvittava metrimäärä

14x120 -> neliöt x 10 = tarvittava metrimäärä

Hukkamääräksi kannattaa laskea puutavarassa aina vähintään 10 %. Puu on elävä materiaali: esim. vaikka päätypontti - se on höylältä ulostullessaan suora, mutta asennusvaiheessa se ei ole enää millintarkka puun elämisen vuoksi. Puu kiertyy syidensä mukaisesti, sitä ei pystytä teollisella prosessilla estämään.

Emme suosittele piilokiinnikkeitä paneeleiden asentamiseen. Suositeltavin paneelin kiinnitystapa on pintanaulaus, erityisesti leveällä paneelilla. Mikäli käytätte piilonalausta, suosittelemme naulausta urospontin sisäsyrjästä mielellään kahdella naulalla. Puun eläessä vuodenaikojen ja kosteuden mukaan kevyesti kiinnitetty paneeli saattaa tulla pontista pois.
STV Valepontti 15x95x2370 puhtaanvalkoinen pp


STP Valepontti 15x95x2370 puhtaanvalkoinen pp


Loimu 15x120x3170 harmaa J157 pp

Tallenna tiedosto:

Kuusipaneelin tiedot

© Arvolista Oy | Site Engine By Megative Tmi