Arvolista Oy

  • Arvolista Oy on Facebook

STP TK 14x120 valkolakattu tai lakattu

Lakattu ja valkolakattu paneelimme valmistetaan terveoksaisesta suomalaisesta kuusesta. Paneelin koko on 14x120 ja profiili pyöreäkulmainen STP-profiili. Uuden pintakäsittelyaineen johdosta myös nämä tuotteet soveltuvat kosteisiin tiloihin.

Leveän paneelin menekki hukka mukaanlukien on helppo laskea: neliöt x 10 = paneelin tarve. Esim. 30 m2 kattopintaa = 300 metriä paneelia.

Hukkamääräksi kannattaa laskea puutavarassa aina vähintään 10 %. Puu on elävä materiaali: esim. päätypontti - vaikka pontti on höylältä ulostullessaan suora, se ei olekaan millintarkka enää asennusvaiheessa puun elämisen vuoksi. Puu kiertyy syidensä mukaisesti, sitä ei pystytä estämään millään teollisella prosessilla.

Varmista aina, että samaan huonetilaan tulevat paneelit on valmistettu samana päivänä. Väriero tuotantoerien välillä on mahdollinen. Anna tuotteen tasaantua remontoitavan huoneen lämpöön/kosteuteen vähintään kahden vuorokauden ajan paketeissaan, talvella vähintään viikon ajan. Mikäli tuote asennetaan heti kaupasta tuotuna, paneeli elääkin katossa, mistä voi seurata naulauksen irtoamista sekä pontista karkaamista. Kuusi on hyvin kierteinen puulaji ja sen vuoksi huolellinen tasaantuminen paketeissa johtaa toivottuun lopputulokseen.


Valitse aina hiukan huonemittaa pidempi paneeli, sillä päiden tasaamisen yms. johdosta liian tarkalle mitoitettu paneeli voikin jäädä lyhyeksi. Kysy neuvoa jälleenmyyjältäsi. Tutustu myös tuotteen teknisiin tietoihin!

STP TK 14x120 kirkas lakattu
STP TK 14x120 kirkas lakattu

Päätypontattu

STP TK 14x120 valkolakattu
STP TK 14x120 valkolakattu

Päätypontattu.© Arvolista Oy | Site Engine By Megative Tmi