Arvolista Oy

  • Arvolista Oy on Facebook

STP valkoinen

Valkoiseksi peittomaalattu, päätypontattu STP-paneeli on saatavana koossa:

STP 15x95x3170 sekä STP 15x120x3170

Helmipaneelin tavoin tämä tuote valmistetaan täysin oksattomaksi sormijatketusta mäntyraaka-aineesta.

Peittomaalatut tuotteet soveltuvat myös kosteiden tilojen panelointiin. Peittomaalatut tuotteet kosteissa tiloissa:  Käsittele sahauspinnat umpeen, kosteudenkestävyys taataan vain ehjälle pinnalle! Esim. ilmanvaihtoventtiilin läpiviennit jne. Kosteudenkestävyys kattaa vain tuotteen, joka on asennettu ohjeen mukaan. 

Päätyponttauksella saadaan vähennettyä hukkaa. Kaikessa puutavarassa lasketaan hukkavaraksi n. 10 %:a. Perusmenekki lasketaan leveälle paneelille kertoimella 8,9 kappaletta per leveysmetri eli neliöt kertaa 8,9 - tähän määrään lisätään hukkavara. Kapealle paneelille kerroin on 11,4. Hukka minimoituu ns. juoksevalla asennuksella, jolloin jatkoskohdan paikka vaihtelee asennuksen edetessä. Asentamista helpottaa lisäksi se, että ensimmäisen paneelin suoruus varmistetaan - ei seinästä, koska seinä ei välttämättä ole suora vaan vatupassilla/muulla luotettavalla suoralla. Jo millinkin heitto alkupäässä voi aiheuttaa reilun raon päätyponttiin pidemmällä matkalla.
Hukkamääräksi kannattaa laskea puutavarassa aina vähintään 10 %. Puu on elävä materiaali: esim. päätypontti - vaikka pontti on höylältä ulostullessaan suora, se ei olekaan millintarkka enää asennusvaiheessa puun elämisen vuoksi. Puu kiertyy syidensä mukaisesti, sitä ei pystytä estämään millään teollisella prosessilla.
 
Kuvassa STP 15x95x3170 valkoinen päätypontattu. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

© Arvolista Oy | Site Engine By Megative Tmi