Arvolista Oy

  • Arvolista Oy on Facebook

Saunan puuosien suojaaminen

Käsittelemättömät puuosat, kuten lauteet, etulaudat, rimat jne. kannattaa suojata jo ennen käyttöönottoa. Vanha ja perinteinen tapa on suojata ne parafiiniöljyllä, jota on saatavilla jälleenmyyjiltämme, k-raudoista, rautioista ja hyvin varustetuista puutavaraliikkeistä.

Parafiiniöljy muodostaa likaa ja vettä hylkivän kalvon puun pinnalle. Puu tummuu käsittelystä jonkin verran ja puun syyt korostuvat. Käsittely uusitaan tarvittaessa, mm. saunan pesun jälkeen. Lisätietoja parafiiniöljystä Stelon Oy:n sivuilta.

Valmiiiksi sävytetty saunasuoja soveltuu mm. ovi- ja ikkunapielien käsittelyyn tai valmistamiemme kuusilauteiden sahauspäiden umpeenkäsittelyyn. Huom! Saunasuoja ei ole laudesuoja eli se ei sovellu lauteiden käsittelyyn, vain asennusaikaisten kolhujen ja sahauspäiden käsittelyyn. Istuinpuolelle mahdollisesti mennyt aine pyyhitään välittömästi käsittelyn jälkeen pois.

Huomioitava seikka vanhojen paneeleiden uudelleenkäsittelyssä:

Käsiteltäessä aiemmin käsiteltyjä paneeleita kannattaa aina ensin tehdä koekäsittely pienelle, huomaamattomalle alueelle. Joskus on mahdollista, että vanha aine on imeytynyt niin syvälle puuhun, että uusi aine ei imeydykään kunnolla vaan ikäänkuin kiehuu pinnalla saunottaessa. Tämä siis voi tapahtua, vaikka vanha paneeli olisi hiottu todella huolellisesti! Uudelleenkäsittelyssä on siis syytä olla maltillinen ja tehdä koekäsittely.
© Arvolista Oy | Site Engine By Megative Tmi