Arvolista Oy

  • Arvolista Oy on Facebook

Saunan puuosien suojaaminen

Huomioi nämä asiat, kun valitset käsittelemättömiä tuotteita:

Käsittelemättömät puuosat, kuten lauteet, etulaudat, rimat jne. kannattaa suojata jo ennen käyttöönottoa. Vanha ja perinteinen tapa on suojata ne parafiiniöljyllä, jota on saatavilla jälleenmyyjiltämme, k-raudoista, rautioista ja hyvin varustetuista puutavaraliikkeistä.

Parafiiniöljy muodostaa likaa ja vettä hylkivän kalvon puun pinnalle. Puu tummuu käsittelystä jonkin verran ja puun syyt korostuvat. Käsittely uusitaan tarvittaessa, mm. saunan pesun jälkeen. Lisätietoja parafiiniöljystä Stelon Oy:n sivuilta.

Valmiiiksi sävytetty saunasuoja soveltuu mm. ovi- ja ikkunapielien käsittelyyn tai valmistamiemme kuusilauteiden sahauspäiden umpeenkäsittelyyn. Arvolistan käyttämille sävyille ei ole värikarttavastaavuutta vähittäismyyntituotteissa, mutta ainetoimittajamme GVK Oy toimittaa värejä kaupoille 0,9 l -purkeissa. 

Huomioitava seikka vanhojen paneeleiden uudelleenkäsittelyssä:

Käsiteltäessä aiemmin käsiteltyjä paneeleita kannattaa aina ensin tehdä koekäsittely pienelle, huomaamattomalle alueelle. Joskus on mahdollista, että vanha aine on imeytynyt niin syvälle puuhun, että uusi aine ei imeydykään kunnolla vaan ikäänkuin kiehuu pinnalla saunottaessa. Tämä siis voi tapahtua, vaikka vanha paneeli olisi hiottu todella huolellisesti! Uudelleenkäsittelyssä on siis syytä olla maltillinen ja tehdä koekäsittely.
© Arvolista Oy | Site Engine By Megative Tmi